كنافة كب كيك بالمكسرات خطيرة وحلوة وراقية فى التقديم روعةةةةةة وبالتفصيل تفضلوا
3 مشترك
°•♥ °• بنـوتات قـطوف الـدر•° ♥•° :: ¤؛°`°؛¤ّ,¸واحـة قـطوف الـدر الـعائليه ¸,ّ¤؛ ؛¤ّ,¸¸,ّ¤؛°`°؛¤ :: ¨°o.O ( روائــع الــطبخ الــعالــمي بيد الشيف ورد محمدي ) O.o°¨
صفحة 1 من اصل 1
كنافة كب كيك بالمكسرات خطيرة وحلوة وراقية فى التقديم روعةةةةةة وبالتفصيل تفضلوا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مرحبا يا حلوين كل سنة وانتم طيبين اشتقت لكم ولقسم الحلويات واليوم رجعت ليكم وجبت معايا كنافة حلوة جربوها
سهلة وحلوة جدا هده بعملها من زمان بس شفت الفكرة هده وعجبتنى جدا وهيا احلى فى التقديم ان شاء الله تعجبكم
المقادير:
نحتاج الى كنافة (انا استخدمت ثلث ارباع الباكيت )
زبدة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة ماء ورد
شيرة(قطر)
لوز وجوز مجروشين خشن او كاملين او فستق
فستق او لوز مجروش للتزيين
قشطة حوالى علبه
الطريقة:
نقطع الكنافة بالمقص او نخلطها بالمولينكس على شان نتحكم فيها احسن طبعا ممكن تحطيها على طولها بس تقصيها تطلع احلى وارتب ونصب عليها الزبدة ونفركها كويس لازم تتغطى بالزبدة كويس وما تكون الزبدة كثيرة
وادا احتاجت زيديها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شكلها بعد ما فركنها كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحط مقدار متساوى فى كل واحد ونضغط باليد كويس ونخلى ليها اطراف تم نضع فى الوسط ملعقة قشطة او زى ما تحبى وفوقها
الجوز او اللوز او المكسرات الى تحبيها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تم نضع عليها طبقة تانية فوق ونحاول نغطيها كويس ونضغط باليد ضغط خفيف جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ندخلها الفرن حتى تتحمر الاطراف وتصبح دهبية او تتحمر كويس تم نطفى الفرن من تحت ونولع عليها من فوق وخلى
عينك عليها حتى تتحمر وهدا شكلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مرحبا يا حلوين كل سنة وانتم طيبين اشتقت لكم ولقسم الحلويات واليوم رجعت ليكم وجبت معايا كنافة حلوة جربوها
سهلة وحلوة جدا هده بعملها من زمان بس شفت الفكرة هده وعجبتنى جدا وهيا احلى فى التقديم ان شاء الله تعجبكم
المقادير:
نحتاج الى كنافة (انا استخدمت ثلث ارباع الباكيت )
زبدة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة ماء ورد
شيرة(قطر)
لوز وجوز مجروشين خشن او كاملين او فستق
فستق او لوز مجروش للتزيين
قشطة حوالى علبه
الطريقة:
نقطع الكنافة بالمقص او نخلطها بالمولينكس على شان نتحكم فيها احسن طبعا ممكن تحطيها على طولها بس تقصيها تطلع احلى وارتب ونصب عليها الزبدة ونفركها كويس لازم تتغطى بالزبدة كويس وما تكون الزبدة كثيرة
وادا احتاجت زيديها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شكلها بعد ما فركنها كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحط مقدار متساوى فى كل واحد ونضغط باليد كويس ونخلى ليها اطراف تم نضع فى الوسط ملعقة قشطة او زى ما تحبى وفوقها
الجوز او اللوز او المكسرات الى تحبيها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تم نضع عليها طبقة تانية فوق ونحاول نغطيها كويس ونضغط باليد ضغط خفيف جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ندخلها الفرن حتى تتحمر الاطراف وتصبح دهبية او تتحمر كويس تم نطفى الفرن من تحت ونولع عليها من فوق وخلى
عينك عليها حتى تتحمر وهدا شكلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد ما تخرج نسقيها بالشيرة ونقلبها فى صحن كبير ونزينها بالمكسرات ونحطها فى قوالب لتقديم ممكن نحتفظ بيها فى الثلاجة لعدة ايام
وهدا الشكل النهائى عند التقديم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
صورة مقربة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بالنسية للشيرة:
3 كاس سكر
كاس ونص ماء
ملعقة ليمون
ماء ورد
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ما عدا الليمون
نضع الاناء علي نار وسط و نتركه حوالي 10 دقائق
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف نطفى عليه ونضيف ليه ماء الورد
و نتركه ليبرد تماما
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نسيت اقول انه الكاس المستخدم هو كاس القياس
تم بحمد الله ان شاء الله ينال اعجابكم وننتظر تعليقاتكم الحلوة ودمتم فى حفظ الرحمن والله الله فى الردود عندى حلويات تانية نشوف ردروكم بالاول[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
انتظروا جديدى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ورد محمدي- ♥ مشرفة قسم نفحات إيمانيه ♥
-
تاريخ التسجيل : 28/02/2009
عدد المشاركات : 7444
هوايتي : التأ مل في عظمة الخالق
وظيفتي بالحياة : عالمي غير الناس اعيش جوي بخيال مجنون
مكان تواجدي : حفظ الله ورعايته
مزاجي اليوم :
رد: كنافة كب كيك بالمكسرات خطيرة وحلوة وراقية فى التقديم روعةةةةةة وبالتفصيل تفضلوا
تسلم يمناك على الموضيع الي تجبينه في المنتدى كله حلوه ومتميزه
اشكرك من كل قلبي على الموضيع التجبينه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اشكرك من كل قلبي على الموضيع التجبينه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
القلب الحزين- ♥
-
تاريخ التسجيل : 25/10/2009
عدد المشاركات : 65
هوايتي : الشعر
مزاجي اليوم :
رد: كنافة كب كيك بالمكسرات خطيرة وحلوة وراقية فى التقديم روعةةةةةة وبالتفصيل تفضلوا
كل الشكر لكي أختي على تواجدك العطر
أسعدني تواجداك وأفرحني ردك
يعطيك ألف عافيه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
أسعدني تواجداك وأفرحني ردك
يعطيك ألف عافيه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ورد محمدي- ♥ مشرفة قسم نفحات إيمانيه ♥
-
تاريخ التسجيل : 28/02/2009
عدد المشاركات : 7444
هوايتي : التأ مل في عظمة الخالق
وظيفتي بالحياة : عالمي غير الناس اعيش جوي بخيال مجنون
مكان تواجدي : حفظ الله ورعايته
مزاجي اليوم :
رد: كنافة كب كيك بالمكسرات خطيرة وحلوة وراقية فى التقديم روعةةةةةة وبالتفصيل تفضلوا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ورد محمدي
يسلمولي اياديك على هاي الكنافه الخطيرررررره
والله لايحرمنا ابداعاتك وذوقك
دمتي بخير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شمس الهدايه- ♥ ♥ الــمديره ♥ ♥
-
تاريخ التسجيل : 24/02/2009
عدد المشاركات : 3259
هوايتي : فن التصميم والإداره
وظيفتي بالحياة : باحثه عن كل جديد ومفيد
مكان تواجدي : عالم خااااص جـداً
مزاجي اليوم :
ورد محمدي- ♥ مشرفة قسم نفحات إيمانيه ♥
-
تاريخ التسجيل : 28/02/2009
عدد المشاركات : 7444
هوايتي : التأ مل في عظمة الخالق
وظيفتي بالحياة : عالمي غير الناس اعيش جوي بخيال مجنون
مكان تواجدي : حفظ الله ورعايته
مزاجي اليوم :
مواضيع مماثلة
» كنافة الكيك
» ترايفل الشوفان بالمكسرات
» وردات البطاطس طريقة جديدة في التقديم لاتفوتكم بالصور.....
» حلا مميز وقت التقديم
» كنافة المارس
» ترايفل الشوفان بالمكسرات
» وردات البطاطس طريقة جديدة في التقديم لاتفوتكم بالصور.....
» حلا مميز وقت التقديم
» كنافة المارس
°•♥ °• بنـوتات قـطوف الـدر•° ♥•° :: ¤؛°`°؛¤ّ,¸واحـة قـطوف الـدر الـعائليه ¸,ّ¤؛ ؛¤ّ,¸¸,ّ¤؛°`°؛¤ :: ¨°o.O ( روائــع الــطبخ الــعالــمي بيد الشيف ورد محمدي ) O.o°¨
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى